מערכות בידוד תרמי נועדו למנוע מעבר אנרגיה של חום וקור דרך מעטפת הבניין. שימוש בטכנולוגיות הקיימות בתחום, ישפרו את רמת הבידוד של דירת המגורים, מבנה מגורים, חללים שונים, מתחת לגג רעפים ועוד, נעים יותר לגור בדירת מגורים מבודדת יותר ללא השפעה של תנאי האקלים החיצוניים, בנוסף לחיסכון ניכר בעלויות חימום וקירור דירת המגורים בעונות השנה, קיץ, חורף.
מומלץ כבר בשלב התכנון הראשוני של ביתנו, מבחינת ממדיו, חומרי הבנייה השונים, מיקום המפתחים וגודלם, לשקול את נושא הבידוד התרמי על כל מרכיביו, כגון: בידוד חללים מתחת לגגות רעפים, בידוד גגות מבנה, מרפסות, קומת מסד, מעטפת חיצונית. בעזרת יישום מערכות בידוד נכונים ניתן לחסוך עד 70% מההוצאות של חימום ומיזוג דירת המגורים, ניתן להוסיף על כך אמצעי הצללה שונים וחלונות בידודית לשיפור רמת הבידוד התרמי.
בידוד חיצוני של מבנה ( בידוד מעטפת המבנה ) מספק את ההגנה הטובה ביותר, הן אקלימית, הן נגד רעש, והן להקטנת מאמצים תרמיים על המבנה. מסת הבית המבודד פועלת כקבוע תרמי המונע שינויי טמפרטורה קיצוניים, ועל כן מאריך את קיום המבנה.
בידוד תרמי לגגות רעפים
קיימת חשיבות מיוחדת בבידוד תרמי של החללים השונים בדירת המגורים, בעיקר, גגות רעפים, בהם רמת הטמפרטורה מגיעה בימים חמים במיוחד ל כ - 60 מעלות צלזיוס.
קיימת חשיבות מיוחדת בהתאמת מערכות הבידוד התרמי לתנאי הסביבה בה אנו בונים את ביתנו, עמידותו של חומר הבידוד בפני חום וקור, רטיבות, פגעי אקלים וכד'.
מערכות הבידוד הנפוצות הקיימות בארץ, הינם, לוחות פוליסטירן, [קל-קר], בט-קל, צמר סלעים, רדיד אלומיניום,מומלץ בשלב התכנון הראשוני לפני בניית דירת המגורים, או שיפוץ דירה קיימת, לשקול היטב ולתכנן את מערכות הבידוד התרמי של דירת המגורים/המבנה, כפוף לתנאי מזג האוויר.
ניתן להקטין באופן משמעותי את חשיפת המבנה לחום הקיץ באמצעות מערכת הלבנה לגג המבנה, צביעת המבנה בצבעים בהירים ככל שניתן, בניית קירות בעלות דופן כפול ו/או שימוש בבלוקים מבודדים בעלי כושר בידוד תרמי גבוה יותר, כגון, בלוקי איטונג, פומיס, חיפוי באמצעות בנייה מאבן ויישום מערכות בידוד תרמי לפני ביצוע החיפוי...
פורטל איטום נט - www.itum-net.co.il
בידוד תרמי בדירות מגורים www.itum-net.co.il/www/mag_main.asp?id=all
פורום איטום, בידוד תרמי,אקוסטי - www.itum-net.co.il/www/Forum.asp?Forumid=14